Nem vagyok nagy zöldséges pités, de úgy döntöttem hogy a zöldséges pite sokat elbír, így a hűtő tartalmát, amit nem tudtam mire elhasználni beleteszem.
Hozzávalók (4 adag):
1 db fagyasztott leveles tészta
100 g fagyasztott spenót
25 dkg gomba
25 dkg kecskesajt
1 fej vöröshagyma
vaj, só, bors, liszt a nyújtáshoz
A leveles tésztát és a spenótot kiolvasztottam. A kinyújtott leveles tésztát egy kivajazott kör alakú pitetálba fektettem. Egy kevés vajat serpenyőben megolvasztottam, beletettem a hagymát, amit már előzőleg felkockáztam, majd mikor üveges lett hozzáadtam a felkockázott gombát is majd a felengedett spenótot is, ízesítettem és első rottyanásig főztem. Ezt az egyveleget beleöntöttem a leveles tésztával kibélelt fomába, rászórtam a felkozkázott kecskesajtot és a 180 fokra előmelegített sütőbe helyeztem 25 percre. Mikor kivettem már ehető állapotba is került. :-) A tartalma bármivel helyettesíthető. Jó étvágyat hozzá!