Egyik kedvenc tésztám a padlizsános tészta, de a padlizsán nem csak a tésztát, hanem nagyon sok ételt fel tud dobni. Ez az étel nagyon könnyű és ízletes és gyorsan el is lehet készíteni. Mivel a recept nem két adagra szól, biztos hogy másnapra is marad belőle, amit nem bánjatok, mert az ízek remekül összeérnek.
Hozzávalók (4-5 főre)
1 közepes padlizsán
25 dkg gomba
1 póréhagyma
1 darabos paradizsomkonzerv
fél csomag spagetti tészta
ételízesítő, bazsalikom, oregánó, rozmaring
olaj
A padlizsánt felkarikáztam és csíkokra vágtam, majd kevés olajon megpirítottam. A gombát kockákra vágtam meghintettem ételízesítővel és serpenyőben kevés olajon ezt is megpirítottam. Mikor a leve elfőtt hozzáadom a felkarikázott póréhagymát majd mikor megpuhult akkor a padlizsánt a gombás hagymás egyveleghez adom és ráöntöm a paradicsomkonzervet.
Míg a szósz készült, a spagetti tésztát megfőztem és leszűrtem. A tésztát és a padlizsános szószt egy tálba öntöttem és már tálaltam is. Jó étvágyat hozzá!